Калин Терзийски копира Волгин и пусна коментар за Григор Димитров в

...
Калин Терзийски копира Волгин и пусна коментар за Григор Димитров в
Коментари Харесай

Калин Терзийски по стъпките на Волгин изригна във Фейсбук: Писателите трябва да умрем, а улиците кръстете на тенисисти

Калин Терзийски копира Волгин и пусна коментар за Григор Димитров в персоналния си фейсбук. За разлика от журналиста обаче ето какво написа Терзийски:

Ето какво написи Терзийски:

" Започвайки да пиша, аз не знам каква ще е реакцията на читателите към това, което ще напиша; само че съм съвсем сигурен, че тя ще е жестоко негативна. Това, ненапълно, ще ме зарадва - тъй като ще ме освободи от задължението да одобрявам сънародниците си " на съществено ".

Така. Григор Димитров, прочут български тенисист с европейски и международни достижения получи за играта си в Лондон 2 млн. и половина $. Игра на тенис. Горе долу в същите времена - да речем година по-рано - писателят Калин Терзийски, колкото и да ни е неприятно - също получавал европейско и международно самопризнание, до момента в който пишеше за лондонско издание, а точно - за вестника на българите живеещи във Англия - получаваше за всеки собствен роман по 25 паунда. Но в един прекрасен ден основният редактор му заяви, че повече от 10 паунда на роман не може да му дава. Писателят Калин Терзийски се запита: Българите по улици кръстени на тенисисти ли крачат всеки ден...или по улици кръстени на писатели? И дали биха приели да речем " По жицата " или " Андрешко " да бъдат оценени по 10 паунда парчето? После Калин Терзийски си даде сметка, че очевидно писателите би трябвало да умрат, с цел да зацъкат с език българите. И след това от кумова срама да им отдадат някаква гузна респект. А до момента в който умрат писателите, тенисистите ще бъдат национални герои. Тенисът, въпреки всичко, би трябвало да помним, е дух, познание и величествена мъдрост. Все отново. "



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР